Saturday, November 27, 2010

39 mgu 4 hr

Harini dah 39 mgu 4 hr, tp bby masih xnak kuar. Aku n Hbby dh rungut2 tgu bby kami y xnak kuar lg...
Hmmm...baby ni mmg menguji ibu n abah. Kuar ah cpat, x sbar nk men ngn bby ni. 
Sepjg mlm mst ada tanda skit2, tp xde tnda2 nk bsalin pn lg.. semlm bby ajak ibu main2, sna sni menendang n gerak2 tgn y comey tu.
Abah lak bz g tgk bola kat umah kwn,dh x larat nk tgu bby y x mau kuar.
Bby ni mcm buah y masak ranum tp xmau gugur2..huhu
Tensen tgu...

Ibu n abah bukannya apa, cuti ibu smp 30hb Nov je, cuti abah lak smpai 5hb Dis..Klu lmbat bby kuar, kejap jela abah leh main ngn bby, dh kna balik sibu..Sian abah, sian bby gak x leh men n manja2 ngn abah..
Ibu lak, nti jg bby sorg2, ditemani tok n wan serta mak2 sedara bby kat Jitra ni. X best la xde abah, kan bby? 
:(

Ibu hrp bby cpat kuar tau..lagi 3 hari nk smpai due bby

Sunday, November 14, 2010

Dah nak cuti pjg..yea!! ;p

Lagi 2 hr bkeje, aku akan cuti rehat. Pastu smbung trus ngan cuti bsalin..
Sgt2 hepi, yippi! (loncat2 smbil pegang perut yg sarat..hehe)

Esok B akan balik, B pn bcuti lama, smp aku bsalin..yeaa!
Paling best rasanya cuti kali ni, sbb:
1) 1st time leh braya haji ngn B
2) dlm 2 mgu lagi dpt baby...x sbr2 abah n ibu nk smbut baby.. ;)
3) Pas raya korban, nak wat aqiqah utk baby n mula kalut ngn tggjwb baru sbg ibu...(hmmm, dh tbayang baby y comel dlm pangkuan bsama2 bau baby y wangi. Eeee, sgt excited)

Dlm excited y x igt ni, ada gak la rsau. Rsau mcm ne skitnya bsalin?
Air slusuh, aku baru minum skali. Sapu baru 3 x..
1sty time sapu hrtu sbb rsau pala baby x pusing ke bwh lagi.
Pas sapu, g scan kat Hosp, sah pala bby dah kat bwh..Sgt hepi :P

Pasal air slusuh, aku x minum awal2 sbb takut terberanak awal. Kbtulan, aku pn x sure saat bla plg tepat nk kna minum. Budget2 dah dekat nak bsalin, dlm 2 3 hari sblum due la.
Skali bila ada ofismate y btanya, "dah minum n sapu air/minyak slusuh?"
Trus rs pelik n tkejut, "aik, dah leh minum ke?" huhu...
So, 2 hari lpas, aku dah minum. Dgn selawat n doa bg mudah bsalin.

Mgu lpas ada call mak, sembg lama gak la tny khabar hal banjir kat Jitra.
So, mak ada bg pesan jg dr, n klu bengkak d kaki dah mula surut die suh beringat la, itu tanda dah dekat nk bsalin.
Aku pn perati la kaki aku sntiasa..N hasilnya, pg tadi, bgun pagi je belek kaki sndr.
X puas hati ngn sazi kaki, tgk lak saiz betis.
Mmm..mmg nampak betis mcm dah kecik sket. Klu x, mcm untut gajah.

Pastu nak make sure lagi, trus amik kasut lama aku, pakai.
Nak cek saiz kaki dah ngecil ke blum...
Nampak gaya, mcm x bape ketat sgt mcm last week..Tp x juga muat mcm sblum pregnt.
So, bla call B, maklumkan trus brite tu.
B pn jd rsau, tp still x serisau smlm.
Yela, smlm klu jd pape susah die nk balik pd aku.
Tp pg ni, klu jd pape, senang die nak btindak sbb harini last aktvt die kat sana. Hari Penutup kusus die.
Esok, die dah btolak balik...yea yea! :P

Baby, sabar ye. Kta sama2 tgu abah. Abah pn nak sambut baby gak ;)

Wednesday, November 3, 2010

Hari-hari terakhir berbadan 2

Hari ni genap 36 minggu, maka ada lagi 4 minggu utk berjuang membawa perut y besar ni, bsama2 isi kandungan baby y comey di dalamnye...hehehe
Last weekend hsbnd dpt blik slpas sebulan x bersua muka, huhu...sgt rindu kan B...
Baby pn rindu kan abah, huhu...


So, B balik hr Jumaat tu,smpai rumah dlm kul 2 pagi. Aku msih tercongok dpan tv tgk cite hantu (the Eyes)..
Blagak sguh aku tgk cite hntu tgh2 mlm ni sbb tau hsbnd nk blik. Klu x, dh lama tukar channel sbb takut, dh tu tgal sorg2 lak kan..huhu

Ptg sabtu tu lak Dini n hsbnd dtg umah, gara2 piala Malaysia suaminya sgup trun dr Kuantan ke St. Bukit Jalil. Sbb si Dini x layan bola2 ni, kna tgal kat umah aku, hehe...
So, ada gak la kwn aku nk bceloteh. Iyolah, dh lama benar x jmpa dini ni, dah 8 bulan, last jmpa pn sbb die kna tgal dek suami yg trun KL smata2 bola gak (Piala FA)..hehe

So, agenda aku n suami utk manja2 dis week x bape nk lancar la. Tp xpe, sbb aku pn bukannya larat sgt dh nk wat apa pn. Jalan pn dah senget2 mcm penguin, perut pn dah menuju ke depan x hingat.
1st time Dini tgk aku, gelak2 die sbb x sangka perut aku sgt besar "katanya"...
Die siap tgur lg kata aku nmpak sgt x larat. Aku pn ckp la blik, ko pn sama je.. Die kt skurg2nya die dh besa besar so x nampak sgt mengahnya. Aku ni yg die tgk kesian, termengah2 n jalan pn kengkang...
Huhu..yela, gelaklah aku. Aku mmg x larat pn.huhu..Tiap kali bgun tdo @ duduk lantai pn slow je nk bgun, sbb perut rasa mbesar smp xleh bnafas n baby kt dlm pn mengeras je (tanda dh ckup keras n kuat tulangnya,huhu)


Berbalik pd hjung mgu bsama suami, agenda yg dpt kami buat bersama2 (dgn disertai oleh Dini) ialah pergi shopping brg dapur. Iyelah, bru pas gaji gak kan, byk la brg dapur nk bli. Byk gak brg2 cik B nk beli sempena mgu masuk hutan n jadi org buangan nex week ni...

B pn merap2 la mtak aku masakkan smbal ikan bilis, bekal utk die masuk hutan. Die siap cite lg, kwn2 die suh aku masakkan. Kononnya sapa y ada bini, binilah kena masak. Sapa ada mak, mak la jd mangsa merap budak2 askar ni...Siannn...


So, kitorang bertiga g Tesco Puchong, kebetulan lak ada sale n baby fair.. Puan Dini dah tergugat tgk brg2 baby. Aku pn tgugat gak, tp sbb pk dah beriban wit aku beli brg2 bby, trus tahan nafsu shopping aku tu...Tp ada gak 1 brg bby aku beli, tu pn sehelai suar pjg bby (sbb hrtu ms beli pakaian bby, ada satu bju x ckup psgn, aku amik baju je x amik sluar). Jd skrg dgn senang hati, berlapang dada aku dgn brg bby y dah lengkap smpurna itu.hehe


Pg ahad plak, beria benar aku bgun awl. Konon nk masakkan utk tetamu n hsbnd (y merungut aku x penah masakkan utk die, siaaannn...hehe..jahatnya aku x msk utk hsbnd)
Bgelut la sorg2 kat dapur, menyiapkan bhn utk msk mee grg. Tp x lama, pastu Dini join tlg apa yg patut.
Disebabkan dpur aku sgt la kecik n muat2 kami 2 org je, aku pn suh die wat air je. Air carrot susu y die tingin sgt nk minum smlm.
Siap msk mee, kami srpn sama2. Tu pn lambat gak nk srpn, tgu cik B aku y bergerak mcm ciput.
Pas mkn Dini n hsbnd mtak dr nak btolak blik Kuantan. Hsbnd lak nk kuar cr newspaper (kononnya, last2 puas aku nunggu 2 jam, gara2 die g cuci keta n gunting rmbut lg...)
Blik je B, aku merap2 suh die bsuhkan pgan mgkuk n belanga dlm sinki, sbb nak masak smbal blis die lak, hehehe...B pn cuci2...

Bergelut aku masak sambal kul 1 tu, nti ni kul 3 hsbnd dah nk blik kem kat Johor..

Hbis msk, kepanasan aku..Trus mandi. Kaki aku dah bengkak n berwarna merah ungu, gara2 lama sgt bdiri kat dapur. Pg td msk mee, tgh hri msk smbal ni.. Aku rungut2 smbil tnjuk kaki kat hsbnd, mtak simpati die tlg urutkan kaki. B jnji nk tlg. Pas mkn, mmg B tlg urutkan, best sgt rasa. Lega sket lenguh kaki..hehehe


Y x bestnya, kul 4.30 B dah btolak blik ngn kwn2nya, utk 2 minggu lak bru dpt jumpa.. :,( Rindu pd B x hilang lg, dh bpisah lagi..huhu, ni la nasib aku sejak kenal B :,(



Friday, October 22, 2010

At my 34 weeks

Hari ni Jumaat dah, hepi sgt.. Mud keje: MALAS...
Tadi lunch hour, mkn chicken rice shop n then Latihan TPR pegi, tp tidoo..zzzz
Ni dh msuk ofis smula, tgh lyn blog je..Baby lak, tgh sedu n menggeliat...xtau apa diprosesnya kat dlm prut ibu ni, rasa bgerak2 tgn n kaki...huhu...so cute! ;p

Dalam melewati hari2 terakhir pregnant ni, rasa sgt hepi sbb x lama lagi baby dh nak kuar. X sabar dah nk smbut n men ngn baby sndr...
Dgn kuasa Allah, aku y mmg x penah sukakan budak2, tbe2 je jd sgt excited nk smbut baby...
Thanks baby sbb ajar ibu jadi wanita sepenuhnya...


Makin dekat2 due ni, bdn makin penat je rasa..Dada makin rasa sesak n sengkak..
Paha n punggung rasa sakit, jln pn kengkang...
Tido, xyah cakap la, tiap 2-3 jam skali msti tjaga. G tandas kencing, pastu dahaga air plak...Pas minum, nti tjaga lg g tandas n minum lagi...

Mood lak, kejap ok kejap x ok. Majuk ngn B xyah ckp la, slalu..Kecik hti itu ini..
Psl hal bentuk bdn la, psl hal kulit la, psl hal muka la, psl hal rmbut..mcm2 la
Bak kata pepatah, "Kalau mengandungkan anak perempuan, kecantikan ibu akan dicurinya"..Aku percaya, sbb mmg terbukti lah. Aku jd makin hodoh (mcm monster dh), tp baby dlm perut dirasakan makin comel n manja ngn beberapa prangai yg ditunjukkannya pd aku n B...

Pd mgu2 terakhir ni jgak, rasa nak manja2 ngn B. Tp aku geram sbb B masuk hutan, xleh dihubungi. Bygkan, masuk utk 2 mgu, btri Hpon mana nak tahan lama tu...So, smlm hari ke-13 akhirnya btru hpon die mati stlah beberapa hr die berjimat cermat dgn off hpon stiap masa (kecuali bla nk hubungi aku)...Itu pn aku dh pesan, jgn cl utk save btri, just msg je, itu dah ckuop utk bg kami still keep in touch...Klu x hbngi aku shari, aku akan sedih n ngis, pastu kompom ngamuk n ajak die gado...huhu
B dgn taat ikut arahan aku, n shingga smalam btri bjaya btahan.

Supposely, hrni die dh bleh blik kem n kitorg xde mslh utk cntact2 ni. Tp ntah apa la bala yg menimpa, bos die ckp kna stay lg sehari, Sbtu bru bleh blik kem, so mlm ni klu kwn B masih baik hti die akn pinjamkan hpon die pd B.
Kbtulan kwn B x kwen lg, so x byk guna hpon n bleh la B nk tumpang pkai..Tq ye Mat Rock (nama kwn B tu, hehe) ;p

Moral of the story: Hargai masa bersama

Tuesday, October 12, 2010

Cover cite yg ttinggal..hehe

Dah lama x htr post dlm blog ni...sjak2 msuk wad bulan posa hrtu...huhu


So, kna cite sket bab hari raya..hehe
Memandangkan tahun lpas (thun pertama perkwenan aku n B) B telah memungkiri janji kami (iaitu hr pertama di rumahnya, hr ke2 di rumah aku n hari seterusnya mengikut keperluan @ jln2 rumah sedara n kwn2...tetapi B telah meng"conquer" 4 hari dgn beraya ke rumahnya..Hanya wktu mlm je blik rumah aku, itu pn sbb rumah die x ckup bilik tdo)
So..thun ni aku dgn tekad n nekad elah ckp pd B awal2, thun ni xde raya2 umah B. B sedih :,( ... (buat2 sdih ah tu, nk raih simpati aku).

Tp aku ni x la keras hti n jahat mcm B kan?
So, hr pertama rumah aku, hr ke2 aku kasi chan la die beraya ngn sedara die...
Ry ke3, kami join reunion sekolah kami dlu y diadakan di College Heights, Bandar Darul Aman. Hbis mjlis reunion, kembali ke rumah aku, hahahaha!

Raya ke4 kami dh btolak balik ke KL, sbb aku dah set appoinment dgn Vision College Kelana Jaya utk scan 4D pd 14hb Sept (iaitu raya ke5).. Manakala sebaik slesai scan tu plak, B dah kena balik ke tmpt kursusnya d Ulu Tiram sbb 15hb kusus die dh start semula...
Huh, mmg nyakitkan ahti sbb aku pn kena la msuk ofis awl, sunyi sepi sgt ofis sbb kbykn pegawai2 msih bercuti. Y ada pn sorg pegawai bbangsa Cina & 3 staf yg mmg kekurangan jumlah cuti tahunan...huhu

Dlm geram2 tu, aku pasrah juga sbb pk2 blik nti raya haji aku akan beraya panjang sbb due date aku hujung bulan Nov, manakala raya hajinye pertengahan bulan Nov.. Dah alang2 blik kg tu, aku cuti rehat la terus kan? Apa guna nk g keje lagi klu aku pn dh xde mud nk bkeja n risiko nk bsalin 90% dah. Dah la kmungkinan bsar aku akan bersendirian lg d kediaman kami tu sbb B tpaksa kembali btugas d Sibu..huhu

Dan mgu2 seterusnya, aku byk habiskan dgn menghitung hari & melayan pergerakan baby dlm perut. Nak melayan suami n karenahnya x dpt sbb die mmg xde kat rumah, tgu je la mgu die balik. Tp itu pn 2 @ 3 mgu skali bru die blik. Blik pn bukan ada aktvt pe, die asyik tdo je...Aku phm la die letih. Dahla byk latihan fzkal n mental die kna lalui d kusus nun, pjalanan dr Ulu Tiram ke rumah kami je dh mkn masa 4 jam, letih la drive kan (walaupn btukar2 drive ngn kwn2nya)


Walaupn die blik hjg mgu 1 1/2 hari je, aku still rs hepi n tenang. Tgk die tdo pn dh ckup...sbb aku rndu die sgt2. Rndu sgt2...ada gak kwn teman nyembang n ada gak teman nak gurau ke nk majuk ke, hehehe...
Yg pling best, bby dlm prut ni x bape aktif lak bla ada abahnya.
Msti malu2 gitu sbb jrg dgar suara abah die...hehe
Aku prasan sgt, klu slalunya ada timing die akan gerak2 aktif. Tp bla B blik, die jd x aktif pn. Bila B gosok2 prut aku @ ltak tgn nk rasa pergerakan bby, lg2 la x rs sgt.
Msti B igt aku ada2kan cite bla aku gtau bby gerak kasar2 dlm prut...huhu

X sangka bby tnjuk baik dpan abah ye? Ke bby takut dgar suara abah? huhu...sian baby! :,(



Moral of d story: Yang penting, KERJASAMA!

Thursday, September 2, 2010

16 Ogos - 19 Ogos 2010

Actually ptg Ahad tgh2 tgu nk bbuka, ada sket leaking. So, aku gtau hubby, sbb xtau apa benda y jd pd aku n baby time tu.
B cdgkan aku tny mak sbb die xtau gak, n die rsau klu smthg wrong...
So, aku cl mak n pas gtau mak, mak just suh byk rehat n jgn buat keja berat sbb mak pn x sure hal tu.
Aku pn ok je la..Ckup masa, bbuka..


Soknya ms kat ofis, dlm kul 1.45 mcm tu, mak htr msg suh g cek doc ats nsht dr sepupu aku y keje doc...
Aku reply msg mak kata aku g cek jumaat ni je, kbtulan appoinment ngn doc jumaat ni.
Mak gesa aku g cek skrg jgak...
So, aku kuar ofis kul 2, selamba je gtau PA bos, "sy g check up perut".
Smp kat klinik y aku besa cek prut tu, doc xde, aku tgu le kjap. Mls nk blik ofis, bru je smp...
X lama, doc msuk n nama aku dpanggil. Aku gtau je mslh aku pd doc, doc rsau smthg wrong ngn air ktuban n bby so refer aku pd Pakar O & G Hosp Putrajaya...
Dgn surat reference tu, aku pn pegi la ke Hosp...x rasa pape pn
Tp ms kat hosp, aku dirujuk ke bhgn dewan bsalin. Mula la aku rs lain.
Aku pk, "Xkan nk kna bsalin kot, bby aku baru je 24 mgu"...
Pas doc cek, dorg kt nak thn aku dlm wad utk pemantauan..
Trus aku sedih, ye la brg apa pn aku x bw. Sehelai sepinggang, dahtu sorg2...
Bila nurse mtak aku pgil suami, lg la aku sdih. Aku ckp pd nurse, aku dtg sorang.
Nurse buat muka tkejut n hairan.

B msuk hutan d Johor hrni, so mmg aku xleh nk cntact die gtau hal aku kna tahan msuk wad...
Nurse mtak aku pesan kwn2 y ada utk bw kan brg kperluan aku, aku ckp xde kwn...
Sbnarnya aku mls nk nyusahkan hdup sesapa pn... yela, hal aku biar aku je la urus...
Kna thn, duduk je la dlm wad tu. Mkn pkai sume dh disedia, cuma y pkaian2 dlm je xde.
Dlm sedih2 tu, air mata bgenang n nangis gak.
Lantak le sapa tgk pn, aku peduli apa. Nsib dorg n aku x sama, kes kami pn x sama.

Sempt gak aku msg gtau adik aku psl hal ni. X lupa gak aku htr msg pd B gtau klu die free, segera hubungi aku ada smthg aku nk gtau die. Aku xnak la trus htr msg gtau aku kna thn wad, nti mcm2 lak die pk rsaukan aku...

Kira2 kul 4.15 ptg, 16hb Ogos tu aku kna thn wad.
Msuk la aku dlm wad, slin pkai bju wad y bsar n warna pink.
Dlm kul 6 lebih2 B cl. Cpat2 aku angkt, byk nk gtau n nk lepas prsaan..sedih...
Ms gtau B hal aku kna thn wad, air mata x yah ckp la trus je kuar n ngis2..mcm bdak kecik..
Aku tau B pn tgamam, sbb y aku igt die asyik kata "pastu...pastu...pastu" bila aku cite thenti2 ngn sedu.

Last2 die diam kjap, n ckp nti die try smthg, mtak aku bsabar.
X lama pastu die bg no ketua die, suh aku cl sndr n gtau ketua die keadaan aku, "dgn hrpn die dpt pelepasan blik, utk tgk2kan aku"
Aku pn wat la mcm y disuruh. Bgtau ketua die, konon2nya aku ni sndirian la, nk hsbnd uruskan hal2 aku msuk wad ni.
Nsib baik le ketua die ada jnji die akn buat smthg, tp lpas bbuka nti, supaya hsbnd aku dpt pelepasan blik skejap bg uruskan hal aku...

Mlmnya, sblum tdo aku dpt jgak brite gembira...B gtau die dpt pelepasan utk blik tp start pg esok sbb pjalanan kuar dr hutan x sesuai dlakukan pd wktu mlm. Die mtak aku bsabar, esok die akn pulg utk tgkkn aku n bby kami.

Tgh mlmnya, ms aku dh t'tido, ada org gerakkan aku, rupanya sepupu aku, Kak Na..Die gtau, mak n abah rsau sgt hal aku n mtak die dtg tgkkan..Die tny la apa bnda y die bleh tlg ambilkan di rumah aku memandangkan aku x bleh kuar ambil brg2 tu.
Aku pn mula la gtau apa y aku perlu, dan y pling pnting pd ms tu ialah "charger hp" sbb btri hp aku dh bg isyarat dr ptg lg, bila2 ms bleh mati.

Mlmnya sblum tdo, sempt lg msg ngn B...die jnji akan balik n mtak aku bsabar. Die gtau, otak die mmg x dpt fokus prkr len @ urusan keje die dh ms tu, just rsaukan aku n bby...
Aku y sdih duduki d wad sorg2 tu, rs tenang hati gak dpt dgar suara B n jnji B tu...
Syg n rndu B sgt2 :,(

17hb Ogos: B msg tgh hr bgtau die dh smp kem, tgh bsiap utk balik. Kira2 kul 11 lebih die btolak dr Ulu Tiram utk bjumpa aku.
Tp, mcm y aku agak, B mmg letih bdn n berat kpala gara2 lthannya, apa lagi die pn benti rehat d RnR & curi2 tdo sbb mmg x dpt nk drive lg, tlalu letih.
Dlm kul 1.30 aku gerak die, mtak truskan pjalanan klu nk cpat jmpa aku n bby & utk sempt bbuka di sni. Pjalanan akan ambil ms 4 jam, klu 1.30 msih kt sna, kompom maghrib bru B smp.

Akhirnya, kul 6 lebih jgak B smp. Aku tgk die je, trus rs sdih, air mata mmg xleh thn dah. Trus peluk cium B. B dh pesan, cium pp je sbb die puasa...hehe...ye la, aku cium pp la, tp B plak y lbih2...hehe

Bila difikir2kan, keadaan kandungan aku xde mslh serius pn. Tp dpt gak aku MC seminggu kat wad. Xyah keje n pling penting, leh jumpa B y dh 2 mgu aku x jmpa...Syukur pd Allah & TQ pd baby sbb bg alasan utk ibu bjumpa abah. Pandai die ye, nk jmpa abah pura2 kuar air lak..huhu :p

Wednesday, August 11, 2010

1st Ramadhan


Harini hr pertama posa, bgun sahur msk ikan grg 2 ekor n sayur sawi masak air...
Sbb imsak kul 5.43 pg, maka tpaksa la budget bgun kul 4.45. Nk kna memasak lg kn?
Mcm y hsbnd aku pesan, msk ns sebelum tdo. So, nasi dh msk time aku bgun.
Dgn malasnya aku bgun kul 4.50 gitu, pas puas golek2 n pejam2 dlu...
Ngan mamainya, amikla sgala bhn2 nk msk...trus pnskan periuk.
Dah panas, msuk udang 3 ekor, konon2 nk kasi manis sayur air tu...
Pastu msuk myak...x semena-mena api menyala-nyala dlm periuk...kus semangat aku...
Panik xtau nk wat apa, amik kain buruk, kipas2 supaya pdam...
Tp rasa mcm sarkas lak, still api mkin menyala2 dlm periuk...
Bru terpk nk jirus air..
Pas jirus air...ala ciputnya airnya...api pn padam...aku pn smbung masak...
Hmm, hilang la mamai mula2 masak td, huhu
Trus pk, klu jd pape la, i.e disambarnya kabel letrik @ plag letrik kat tepi2 dapur tu, mau arwah aku hr pertama posa bg thun ni...huhu


Hbis gak ikan grg n syur aku, nasik je la x hbis seciput...Dah xleh nk mamam, kenyang je rasa...
Ntah nape, jari2 trasa kebas, nasi n lauk yang dipegang, x trasa pn.. Nape ek tbe2 rasa cmni?

Dlm dok makan tu, sempat gak aku pesan kat bby dlm prut.
"Baby, kta nk posa sebulan tau. Hrp2 bby ok yer, thn lapa sket tau. Nti bbuka ibu jamu makan ek"Hmm, anak aku ni pn bijak (hihi, prasan sndiri), ms mkn sahur tu trasa la gendang gendutnya bergerak2...
Pas mkn n seharian di ofis, xde nak geraknya...

Dalam kul 12.15 cmtu aku curi2 tdo kt ofis...Tdo menelentang, trasa bby gerak pelan2 kejap2 ke kiri kejap2 ke kanan, kjap2 naik atas (arah dada)...Hmmm, sket pn x lasak.
"Bagus,bby jimat tenaga ye?" :P

Thursday, July 22, 2010

Intai dier...

Bgun pg2, hati rasa hepi yippie. Walaupun smlm ada x puas hati ngn seseorg..huhu
Sbb pg ni appoinment ngn Geno, leh intai baby. Apa la dh jadi kat die, last time aku intai2 ngn abah die, die sgt kecik, comel n aktif (boleh la, kodek2 je)...

Aku pn gosok2 prut, pesan pd baby, "hrni aktif tau, ibu nak tgk", hehehe...
Ada prasaan sedih sket, sbb B xleh join intai. B kat Ulu Tiram, kursus lak time2 indah cmni :,(


Masa check up, Geno tu ukur prut je. Pastu buat2 lupa janji die last month utk scan baby aku.
Aku pn apa lagi, trus je ckp "Last month doc ckp nk scan".

Doc: "Nak scan? Boleh...boleh..." (mcm x ikhlas je, huhu, may be sbb hrni ramai patient kt luar)
Tp aku buat2 x phm je, aku ada hak gak pe? Dah susah2 dtg swasta, guna je sume kmudahan die. Nti byr bil, sama gak kena charge mahal. Kan? Kan? huhu..

Ultrasound scan pn mula...
X nampak baby lg, nmpak lemak2 dlm prut aku je..
Then mula nampak pala baby, x jelas...
Pastu mula nampak muka die, @ aku bleh dikatakan tgkorak muka die...
Nmpak la rangka mata, hidung n mulut die.
Doc ckp baby dlm keadaan tertangkup.."Ooo, patut la aku x bape kenal bhgn2 bdn die. Nk juling tgk"
X lama, doc gtau aku rangka kaki n tgn baby...
Terserlah la kaki die yg panjang mcm abah die... :P
Then doc ckp, "baby dah baring"..Mula la aku nampak figure baby tu dari arah sisi.
Bukan main lg, duduk bersila. Dua2 tgn terangkat ke atas pala die, mcm org tgh bsorak tu..huhu

Aku intai2 la muka baby tu dr angle tepi, "hmmm, terserlah dah hidung abah die...diciloknya, huhu"Doc mula cari2 sudut yg best utk tgk jantina baby. X nampak gak. Sbb baby duduk bersila, atas uri lagi tu.Smp doc tu ckp,"hmmm,selesa die duduk, mcm duduk ats sofa (uri)"

Puas belek, intai n tilik, acara scanning pn selesai. Aku puas hati gak la, wlaupun frust x nmpak jantina baby...
Ala baby ni, malu2 lak ngn ibu. Duduk mcm org terhormat, punah hrpn ibu nak tgk jantina..Mcm mana ni, ibu dah nk start jahit sarung tilam n bantal..Nk beli pink x kena, nk beli biru pn x kena ni, huhu...Dah angan2 nak jahit nama baby atas sarung tilam n bantal tu. Nampk gayanya, xleh lagi la..huhu

Ahli Baru

Salam..
Dah lama tau pasal blog tapi ntah kenapa x reti2 nk join.
Tp, lpas baca byk blog2 org, rasa hati, apa slhnya mencuba.
Lgpn aku ni bukannya bz sgt. Skali skala mencoret, boleh gak lepas tensen.
So, harap2 lpas ni ada gak tempt aku nk bceloteh n mbebel..
TQ Blog! :D