Monday, April 25, 2011

Checklist 5 Pulau tercantik di Malaysia yang patut aku lawati

Harini mood rasa nak survey pulau2 tercantik di Malaysia sbg motivasi hidup.
Maksud aku.... kalau rasa tensen, aku n family akan letakkan matlamat percutian keluarga kami yg akan dtg.

Walaupun pulau pujaan hatiku, yg aku teringin nak pergi skali dlm seumur hdup aku ni adalah Pulau Mauritius...huhu...tp sblum ke pulau tu, aku kna la pegi pulau dlm Malaysia dlu kan?

Pulau pujaan aku y dlm Malaysia, Alhamdulillah aku dah sampai iaitu Pulau Perhentian. Itu pn dgn kenangan termanis lg...-> destinasi honeymun :) huhuhu

So, antara 5 Pulau tercantik di Malaysia yang patut kami lawati adalah:

1) Pulau Sipadan, Sabah : Pulau ni ada dlm list tp xtau bila leh pegi. Sbb x hbis pusing pulau dlm Malaysia lg, so pulau ni antara Mission Impossible gak la...huhu



 
Pulau Sipadan Water Village...hmmm, nk tdo sni!
 
This turtle waiting for me...hihi


2) Pulau Tioman, Pahang : Pulau ni ada dlm senarai pulau y kami nk g, tp x bkesempatan lg.. Just tgu ur turn ye pulau...hihi


Nemo pn ada :)

Tioman




3) Pulau Langkawi, Kedah : Alhamdulillah, aku n hsbnd rakyat Kedah. So, pulau ni dah berkali-kali pergi.. But still x hbis pusing, xtau la nape. Sama ada tempoh percutian tlalu singkat @ tiap kali pergi tetap pergi tmpat yg sama iaitu Pekan Kuah, Pantai Chenang dan Island Hopping ke Pulau Dayang Bunting, Pulau Lang Besar n Pulau Beras Basah.



Pulau2 kecil di sekitar Langkawi yang mesti kena lawati 
4) Pulau Redang, Tganu : pulau ni adalah destinasi kami yang seterusnya. Dlm kalendar 2011, dah msuk list hujung tahun.. So P.Redang just wait. We'll visit u :)

Tgk air pn dh terpikat...hmmm



Waaa...lagi ramai warga Redang
dan lastly, 

5) Pulau Perhentian, Tganu : Alhamdulillah kami dah hnymun sni...Tp still nk g lg nti. Pas anak dah besar. Klu xnak mabuk laut pas dilambung ombak2 besar...huhu

Walau sebanyak mana pn aku upload gambar pulau2 ni, aku still x dpt beri gmbaran betapa cantiknya pulau ni secara LIVE...so, apa kata kita g aje!




OK, walaupun aku dah senaraikan 5 pulau yg tercantik di Malaysia. Aku still berharap dapat g ke beberapa pulau yang aku dgr2 cite best. Xtaula kan btul ke tidak. CThnya, Pulau Mabul, Pulau Manukan di Sabah dan Pulau Tenggol, Pulau Gemia, Pulau Kapas di T'ganu, dan Pulau Payar di Kedah...

X terlupa juga, ada gak dlm misi aku nak gi Phuket & Krabi di Thailand dan Bali, Indonesia...Doa2 aku Allah murahkanm rezki kami skuarga utk g melawat sana la 

Moral of d story: My peace of mind

Wednesday, April 13, 2011

Quilting: Ez @ x?

Last Sabtu aku buka cd tutorial quilting dr Epal. sykt mesin jahit yg aku beli mesin Janome.
Dlm Manual pertama, diajar cara membuat sulaman, quilting & menjahit buah epal.
So, excited tgk dgn mudahnya jahitan dibuat.
Trus jd minat nk try. So, bajet Sabtu depan, means 15 April ni nak start belajar la kat Pusat Jhtn Epal.
Tp, secara kbtulan, perancgn utk bercuti bersama suami n baby, aku tpaksa lupakan niat aku tu.
Kena extend to another week la nmpk gayanya...
Ntah mcm mana ms d ofis, mgu ni aku terbuka blog crazy mom quilt...Gile aku dibuatnya. Tlalu byk ide quilting, n tlalu besar cabang quilting...
Dr sekecil2 jhtn ke sebesar2 jhtn...so cute, so sweet n Chanteq! :)

Lagi la bkobar2 nak start kelas mjahit aku 22 April nti...
Hopefully, hsbnd xde apa2 plan that week...

Ni adalah beberapa cth hasil quilting dr blog crazy mom blog...TQ Amandajean for such a good idea n great hobby...  LUV U :) xoxo

tgk ajela bilik tido nya, sgt cntik...sejuk je rasa hati nk tido atas tilam tu...huhu

selimut ni cute sgt kan? hmmm...leh jadi toto Icha guling2 blaja meniarap ni...


chanteq n ada kelasss...



idea yg sama leh wat bantal kusyen...sgt kreatif ek?
 


Moral of d story: Hidup kena ada cita2 n minat

Saturday, April 2, 2011

Alhamdulillah..ku telah temuinya

Alhamdulillah..
Akhirnya saya telah menemui jalan dan cara untuk menambah pendapatan sampingan.
Semuanya bermula dari baby Icha..
Jadi, bleh lah dikatakan ini adalah rezeki anak :)


Langkah permulaan aku, just join d club..
Next, kumpul maklumat
Later, atur strategi

Ya Allah, permudahkan segalanya & berilah kekuatan untuk aku habiskan misi ini...

Misi apa? 
Tgu next entry

Moral of d story : Usaha mencari sampai ketemu