Thursday, July 22, 2010

Intai dier...

Bgun pg2, hati rasa hepi yippie. Walaupun smlm ada x puas hati ngn seseorg..huhu
Sbb pg ni appoinment ngn Geno, leh intai baby. Apa la dh jadi kat die, last time aku intai2 ngn abah die, die sgt kecik, comel n aktif (boleh la, kodek2 je)...

Aku pn gosok2 prut, pesan pd baby, "hrni aktif tau, ibu nak tgk", hehehe...
Ada prasaan sedih sket, sbb B xleh join intai. B kat Ulu Tiram, kursus lak time2 indah cmni :,(


Masa check up, Geno tu ukur prut je. Pastu buat2 lupa janji die last month utk scan baby aku.
Aku pn apa lagi, trus je ckp "Last month doc ckp nk scan".

Doc: "Nak scan? Boleh...boleh..." (mcm x ikhlas je, huhu, may be sbb hrni ramai patient kt luar)
Tp aku buat2 x phm je, aku ada hak gak pe? Dah susah2 dtg swasta, guna je sume kmudahan die. Nti byr bil, sama gak kena charge mahal. Kan? Kan? huhu..

Ultrasound scan pn mula...
X nampak baby lg, nmpak lemak2 dlm prut aku je..
Then mula nampak pala baby, x jelas...
Pastu mula nampak muka die, @ aku bleh dikatakan tgkorak muka die...
Nmpak la rangka mata, hidung n mulut die.
Doc ckp baby dlm keadaan tertangkup.."Ooo, patut la aku x bape kenal bhgn2 bdn die. Nk juling tgk"
X lama, doc gtau aku rangka kaki n tgn baby...
Terserlah la kaki die yg panjang mcm abah die... :P
Then doc ckp, "baby dah baring"..Mula la aku nampak figure baby tu dari arah sisi.
Bukan main lg, duduk bersila. Dua2 tgn terangkat ke atas pala die, mcm org tgh bsorak tu..huhu

Aku intai2 la muka baby tu dr angle tepi, "hmmm, terserlah dah hidung abah die...diciloknya, huhu"Doc mula cari2 sudut yg best utk tgk jantina baby. X nampak gak. Sbb baby duduk bersila, atas uri lagi tu.Smp doc tu ckp,"hmmm,selesa die duduk, mcm duduk ats sofa (uri)"

Puas belek, intai n tilik, acara scanning pn selesai. Aku puas hati gak la, wlaupun frust x nmpak jantina baby...
Ala baby ni, malu2 lak ngn ibu. Duduk mcm org terhormat, punah hrpn ibu nak tgk jantina..Mcm mana ni, ibu dah nk start jahit sarung tilam n bantal..Nk beli pink x kena, nk beli biru pn x kena ni, huhu...Dah angan2 nak jahit nama baby atas sarung tilam n bantal tu. Nampk gayanya, xleh lagi la..huhu

Ahli Baru

Salam..
Dah lama tau pasal blog tapi ntah kenapa x reti2 nk join.
Tp, lpas baca byk blog2 org, rasa hati, apa slhnya mencuba.
Lgpn aku ni bukannya bz sgt. Skali skala mencoret, boleh gak lepas tensen.
So, harap2 lpas ni ada gak tempt aku nk bceloteh n mbebel..
TQ Blog! :D