Thursday, September 2, 2010

16 Ogos - 19 Ogos 2010

Actually ptg Ahad tgh2 tgu nk bbuka, ada sket leaking. So, aku gtau hubby, sbb xtau apa benda y jd pd aku n baby time tu.
B cdgkan aku tny mak sbb die xtau gak, n die rsau klu smthg wrong...
So, aku cl mak n pas gtau mak, mak just suh byk rehat n jgn buat keja berat sbb mak pn x sure hal tu.
Aku pn ok je la..Ckup masa, bbuka..


Soknya ms kat ofis, dlm kul 1.45 mcm tu, mak htr msg suh g cek doc ats nsht dr sepupu aku y keje doc...
Aku reply msg mak kata aku g cek jumaat ni je, kbtulan appoinment ngn doc jumaat ni.
Mak gesa aku g cek skrg jgak...
So, aku kuar ofis kul 2, selamba je gtau PA bos, "sy g check up perut".
Smp kat klinik y aku besa cek prut tu, doc xde, aku tgu le kjap. Mls nk blik ofis, bru je smp...
X lama, doc msuk n nama aku dpanggil. Aku gtau je mslh aku pd doc, doc rsau smthg wrong ngn air ktuban n bby so refer aku pd Pakar O & G Hosp Putrajaya...
Dgn surat reference tu, aku pn pegi la ke Hosp...x rasa pape pn
Tp ms kat hosp, aku dirujuk ke bhgn dewan bsalin. Mula la aku rs lain.
Aku pk, "Xkan nk kna bsalin kot, bby aku baru je 24 mgu"...
Pas doc cek, dorg kt nak thn aku dlm wad utk pemantauan..
Trus aku sedih, ye la brg apa pn aku x bw. Sehelai sepinggang, dahtu sorg2...
Bila nurse mtak aku pgil suami, lg la aku sdih. Aku ckp pd nurse, aku dtg sorang.
Nurse buat muka tkejut n hairan.

B msuk hutan d Johor hrni, so mmg aku xleh nk cntact die gtau hal aku kna tahan msuk wad...
Nurse mtak aku pesan kwn2 y ada utk bw kan brg kperluan aku, aku ckp xde kwn...
Sbnarnya aku mls nk nyusahkan hdup sesapa pn... yela, hal aku biar aku je la urus...
Kna thn, duduk je la dlm wad tu. Mkn pkai sume dh disedia, cuma y pkaian2 dlm je xde.
Dlm sedih2 tu, air mata bgenang n nangis gak.
Lantak le sapa tgk pn, aku peduli apa. Nsib dorg n aku x sama, kes kami pn x sama.

Sempt gak aku msg gtau adik aku psl hal ni. X lupa gak aku htr msg pd B gtau klu die free, segera hubungi aku ada smthg aku nk gtau die. Aku xnak la trus htr msg gtau aku kna thn wad, nti mcm2 lak die pk rsaukan aku...

Kira2 kul 4.15 ptg, 16hb Ogos tu aku kna thn wad.
Msuk la aku dlm wad, slin pkai bju wad y bsar n warna pink.
Dlm kul 6 lebih2 B cl. Cpat2 aku angkt, byk nk gtau n nk lepas prsaan..sedih...
Ms gtau B hal aku kna thn wad, air mata x yah ckp la trus je kuar n ngis2..mcm bdak kecik..
Aku tau B pn tgamam, sbb y aku igt die asyik kata "pastu...pastu...pastu" bila aku cite thenti2 ngn sedu.

Last2 die diam kjap, n ckp nti die try smthg, mtak aku bsabar.
X lama pastu die bg no ketua die, suh aku cl sndr n gtau ketua die keadaan aku, "dgn hrpn die dpt pelepasan blik, utk tgk2kan aku"
Aku pn wat la mcm y disuruh. Bgtau ketua die, konon2nya aku ni sndirian la, nk hsbnd uruskan hal2 aku msuk wad ni.
Nsib baik le ketua die ada jnji die akn buat smthg, tp lpas bbuka nti, supaya hsbnd aku dpt pelepasan blik skejap bg uruskan hal aku...

Mlmnya, sblum tdo aku dpt jgak brite gembira...B gtau die dpt pelepasan utk blik tp start pg esok sbb pjalanan kuar dr hutan x sesuai dlakukan pd wktu mlm. Die mtak aku bsabar, esok die akn pulg utk tgkkn aku n bby kami.

Tgh mlmnya, ms aku dh t'tido, ada org gerakkan aku, rupanya sepupu aku, Kak Na..Die gtau, mak n abah rsau sgt hal aku n mtak die dtg tgkkan..Die tny la apa bnda y die bleh tlg ambilkan di rumah aku memandangkan aku x bleh kuar ambil brg2 tu.
Aku pn mula la gtau apa y aku perlu, dan y pling pnting pd ms tu ialah "charger hp" sbb btri hp aku dh bg isyarat dr ptg lg, bila2 ms bleh mati.

Mlmnya sblum tdo, sempt lg msg ngn B...die jnji akan balik n mtak aku bsabar. Die gtau, otak die mmg x dpt fokus prkr len @ urusan keje die dh ms tu, just rsaukan aku n bby...
Aku y sdih duduki d wad sorg2 tu, rs tenang hati gak dpt dgar suara B n jnji B tu...
Syg n rndu B sgt2 :,(

17hb Ogos: B msg tgh hr bgtau die dh smp kem, tgh bsiap utk balik. Kira2 kul 11 lebih die btolak dr Ulu Tiram utk bjumpa aku.
Tp, mcm y aku agak, B mmg letih bdn n berat kpala gara2 lthannya, apa lagi die pn benti rehat d RnR & curi2 tdo sbb mmg x dpt nk drive lg, tlalu letih.
Dlm kul 1.30 aku gerak die, mtak truskan pjalanan klu nk cpat jmpa aku n bby & utk sempt bbuka di sni. Pjalanan akan ambil ms 4 jam, klu 1.30 msih kt sna, kompom maghrib bru B smp.

Akhirnya, kul 6 lebih jgak B smp. Aku tgk die je, trus rs sdih, air mata mmg xleh thn dah. Trus peluk cium B. B dh pesan, cium pp je sbb die puasa...hehe...ye la, aku cium pp la, tp B plak y lbih2...hehe

Bila difikir2kan, keadaan kandungan aku xde mslh serius pn. Tp dpt gak aku MC seminggu kat wad. Xyah keje n pling penting, leh jumpa B y dh 2 mgu aku x jmpa...Syukur pd Allah & TQ pd baby sbb bg alasan utk ibu bjumpa abah. Pandai die ye, nk jmpa abah pura2 kuar air lak..huhu :p